- 9 Eylül 2016
- Yayınlayan: Çağatay Demir
- Kategoriler: İşinizi Büyütün, İşletme Koçluğu
Genelde limitlerimizi zorlamaktansa durup dinlenmek hepimize daha kolay gelir. Fakat kayıtsızlık, zamanla aleladeliğe sebep olur ve bu da genellikle ayrı bir felaketi beraberinde getirir. Eğer bu doğruysa, rekabetçi iş ortamında kendinizi nasıl hızlı aksiyon alabilen, becerikli, yetenekli biri olup, koşullara daima hazır tutabilirsiniz?
İşte size, rakipleriniz geride kalsa bile sizi ileriye taşıyacak 7 taktik:
1. Teslimiyete karşılık öz disiplin oluşturun. Teslimiyet, o an içinde ne hissettiğinizi düşünüp, eğer alabiliyorsanız, ne aksiyon alacağınıza karar vermek ve sonra da sonuçlarıyla ilgilenmek ve bu konuda gerekli aksiyonları almaktır. Öz disiplin ise, önce sonuçları düşünüp, sonra uygun aksiyonu almak ve kararınızla ilgili iyi hissetmektir.
Olayı bir de şu şekilde görün:
Öz disiplin = Sonuçlarını düşünmek (Bu, aksiyon alıp iyi hissettiğinizdeki durum)
Teslimiyet = Duyguları düşünmek (Bu, aksiyon alıp sonuçlarından pişmanlık duyduğunuzdaki durum)
2. İnsanların hayatlarında yarattığınız farkları hatırlayın. Başarınızın gerçek ölçütü, diğerlerinin hayatlarında ne kadar fark yaratabildiğinizdir. Kendinizi başkalarının hayatında fark yaratabilen biri olarak konumlandırır ve tanıtırsanız, çok daha fazla kişiye ulaşırsınız.
3. Kendinizle ilgili negatif konuşmaktan kaçının. Kendinize her şeyi yanlış yaptığınız ve düzeltmeniz gerektiğini söyleme isteğinize karşı gelin. Willie Nelson’un şarkısında da söylediği gibi “İyiyi öne çıkarın, olumsuzu eleyin ve ikisi arasındakiyle de uğraşmayın”.
4. Her hafta bir veya daha fazla ilham ve motivasyon veren mesaj dinleyin. Kendinizi şarj etmeden diğerlerini şarj etmeniz imkansızdır. Bu mesaj ister dini bir kaynaktan, isterse de basit motivasyonel bir video veya mesajdan (mesela bir dergideki yazıdan) gelsin, kendinizi yenileyerek diğerlerini de yenileyebileceğinizi fark etmeniz için çok önemlidir.
5. Başarılı kişiler için yazılmış ve başarılı kişiler tarafından yazılmış kitapları okuyun. Ortalama bir satış görevlisinin yılda bir kitap okuduğu söylenir. Bu yüzden ortalama olarak adlandırılmışlardır. Okumanın önemi, sadece mantığınızı ve kavrayışınızı geliştirmekle sınırlı değildir, okumak aynı zamanda konuşma dilinizi geliştirdiği için ve size işinizi ve ilişkilerinizi geliştirebilecek yeni fikirler verdiği için de önemlidir.
6. Kısa vadeli koşullar yerine uzun vadeli yolunuza odaklanın. Uzun vadeye odaklanabilmeniz için hedeflerinizi haftalık olarak gözden geçirin. Unutmayın, eğer geleceği yaratmaya odaklanırsanız, geçmişe hayıflanmakla vakit kaybetmezsiniz.
7. Kendinizi bilinçli bir şekilde yönetin. Kendinizi şarj edip yenileyin ve sonra nerede olmak istiyorsanız oraya ulaşmak için yeterli çabayı gösterin – sadece olduğunuz noktayı cazip kılmakla yetinmeyin.
Artık siz de uyguladığınızda ve sürdürdüğünüzde işinizde BÜYÜK fark yaratacak 7 taktiği biliyorsunuz!
Yazan: Lee Munch