İşletme Koçu Neden Önemlidir?

İşletme Koçu Neden Önemlidir?

Misyonumuz
Her işletmeye bir işletme koçu.

İş dünyasının giderek hızlandığı ve daha rekabetçi hale geldiği günümüzde şirket sahiplerinin her türlü değişimi takip etmesi ve bunu yaparken şirketinin günlük işlerini yürütmesi giderek zorlaşıyor. İşletme Koçluğu, spor dallarındaki koçlukla benzerlik gösteriyor. Nasıl büyük sporcular koçlarının, antrenörlerinin yönlendirmelerini takip ederek başarıya ulaşırsa, günümüzde giderek artan sayıda şirket sahibi de işletmelerine kazandıracak oyun planını öğrenmek için İşletme Koçları ile çalışıyor.

Nasıl irili ufaklı her şirketin bir avukatı, bir mali müşaviri varsa bir de işletme koçu olmalı.

Şirket sahiplerinin ve üst düzey yöneticilerinin kendinize ve yaptıkları işe tarafsız bir gözle bakması oldukça çok zor bir şeydir. Bir İşletme Koçu, şirketlere objektif olarak bakar, doğruları söyler ve sahiplerinin ve yöneticilerinin gerçekleri görmesini sağlar. Bir spor koçu daha uzun mesafe koşmanızı, kendi başınıza yapabileceğinizden daha fazlasını yapmanızı, hatta yapamayacağınızı düşündüğünüz şeyleri bile yapmanızı sağlar.

İyi bir koç, oyun ve rakibiniz hakkında sizin bilmediklerinizi, aklınıza gelmeyenleri dile getirir, sizi uyarır; kısacası, başarıya ulaşmak için yapılması gerekenleri söyler ve dinlemeyi bilir. Bir İşletme Koçu, bunların çoğunu yapsa da, onun asıl olarak odaklandığı nokta başarılı bir işletme yaratmaktır. İyi bir İşletme Koçu, pazarlama müdürü, satış direktörü, eğitim koordinatörü, şirket ortağı, şirket sahiplerinin sırdaşı, rehberi ve her şeyden önce arkadaşı olur.

ActionCOACH işletme koçları şirketlerin dip toplam bilanço kalemini büyütmek, şirket sahiplerinin tıkır tıkır çalışan karlı bir şirkete sahip olmasını sağlamak için çalışır. İlk olarak şirketin analizini yapar. Ardından çalışma alanları, temel KPI’lar belirlenir. Bu KPI’lara ulaşmak için şirketin sahipleri ve üst düzey yöneticileri ile birlikte iş planlarını hazırlar. Ve bu planları hayata geçirmeleri için onlar ile birlikte çalışır, co-pilotluk yapar. Yeri gelir danışman şapkası takar, yeri gelir mentör şapkasını giyer ancak her şeyden öte koçluk yaklaşımı ile çalışır. Yani şirket sahipleri yerine karar vermez, onların karar vermelerini sağlar, ne yapacaklarını, nasıl yapacaklarını direkt söylemez, ne ve nasıl yapmaları gerektiğini bulmalarını sağlar.

En önemlisi sistem kurar ve bu sistemlerin çalışmasını sağlar. Şirketlere balık tutmayı öğretir. İşe alım süreçlerinden, nakit akışını düzenlemeye, pazarlama stratejilerinden süreç yönetimine, şirket için çalışma gerektiren alan hangileri ise o alanlarda çalışır. ActionCOACH işletme koçları Türkiye’de ve tüm dünyada %92 hedef gerçekleştirme başarı oranı ile hizmet verir.

Bugün İşletme Koçunuzu Bulun


    İşletmenizi Bir Üst Lige Taşıyacak ActionCOACH'u Bulun!