- 16 Eylül 2019
- Yayınlayan: admin
- Kategoriler: Girişimcilik, İşletme Koçluğu, Kişisel Gelişim
Girişimcilik streslidir. Akıl sağlığınız ve / veya aileniz bozulmadan hayatta kalacaksanız, en önemlisi de farkındalık için birkaç başa çıkma stratejisi öğrenmeye ihtiyacınız var.
Aşağıdakiler stresi minimumda tutmanın ve başarı için kendinizi hazırlamanın yedi yoludur.
1. Uykunuzdan Kısmayın
Az uyumak ya da uyumamak seni tüm zamanların en iyisi yapmaz. Seni hiçbir şeyin en büyüğü yapmaz. Aslında, sizi kötü zaman yönetimi becerileri olan yorgun ve perişan bir işletme sahibi yapar. Sadece 5 saat uyuyan başarılı insanların anekdotları haberleri mitolojidir. Bir istisna olan ve bu kadar az bir uykuyla işlev görebilenler var, ancak çoğumuz için, sekiz saat yüksek seviyede çalışmak yolunda gereken uyku miktarıdır.
Kahve bağımlısı olmayın. Fiziksel sınırlarınızın ötesine geçmeyin. Sonunda, vücudunuz bu duruma direnemeyecek ve bir hastane yatağına düşerseniz çok fazla şey yapamazsınız, değil mi?
2. Fişi Çekin
E-posta ve akıllı telefonlar, insanlığın başına gelen en kötü şeydir. Tamam tamam. Bu biraz abartıydı, ancak bu ikili girişimcilerin genel zihinsel sağlığını kesinlikle etkiledi. Fişi çekmek ya da gelen kutunuzu takıntılı bir şekilde kontrol etmemek gerçekten zor olabilir. Bu yüzden bir kapanış zamanı ayarlayın. Her gece, saat 9’dan sonra e-postaları cevaplamayacağınıza ya da gelen kutunuza bakmayacağınıza karar verin.
3. Düşünmek ve Meditasyon Yapmak için Zaman Ayırın
Arkanıza yaslanın. Nefes alın. Gerçekten çok iyi olan fikirler, rahatlama ve tefekkür anlarında doğuyor.
4. Kişisel Gelişiminizi Destekleyin
Herhangi bir işte başarının anahtarı, yaptığınız şeye inanmaktır. Bu ilk unsur. Ancak bir sonraki unsur uzmanlık. İş ve aile yükümlülükleriyle boğulmuş durumdayken nasıl öğrenmeye ve büyümeye devam edebilirsiniz? Çok basit: Haftada bir kitap okuyun veya dinleyin. Kazanmadan önce öğrenmek zorundasın.
5. Merkezlenin ve Minnettar Olun
Odaklanın. Hepsi düşünce yapınızla ilgili. Her sabah günün hedeflerine odaklanmak ve minnettar olduğunuz şeylerin bir listesini oluşturmak için zaman ayırın.
6. Duygusal Kararlar Vermeyin
Herkesin huysuz bir günü vardır ya da sinirlendikleri, aşırı stresli, endişeli veya genel olarak duygusal dengesiz oldukları anlar.
Pratik olarak, bunlar mola vermeniz, nefes almanız, temiz hava almanız, beş dakikalık bir esneme veya ara buluculuk seansı yapmanız yani işinizi etkileyebilecek kararlar almaktan başka her şeyi yapabileceğiniz anlardır.
7. Ofisinizi Düzenli Tutun
Küçük bir şey gibi görünebilir. Ama dış dünyanız aslında düşünme şeklinizi yansıtıyor. Alanınız sade ve düzenli olduğunda üretken olmak kolaylaşır. İşler karışık ve dağınık olduğunda üretken bir şey olmayan kaotik enerjiyle bombardıman edilmiş hissedeceksiniz. Minimal ve organize bir çalışma alanı stratejik, eleştirel, yaratıcı düşünmeye elverişlidir.